Alkuperäinen teos THE TYPHOON LOVER, ilmestynyt 2005. Suomennettu 2007, suomentanut Titta Leppämäki. Gummerus. (s. 413)

Antiikkikauppias, amatöörietsivä REI SHIMURA saa Yhdysvaltain tiedustelupalvelulta huippusalaisen toimeksiannon Japanissa.

Rein tehtävä on paikallistaa Bagdadin kansallismuseosta vohkittu antiikkiruukku. Jäljet johtavat Rein entisen rakastetun Takeon kesäasunnolle. Jälleennäkeminen on seurauksiltaan yhtä järisyttävä kuin Tokiota samaan aika ravisteleva taifuuni.

Pian Rein kintereillä kärkkyvät skandaalilehdistö, paikalliset gangsterit, turkkilainen antiikkikauppias sekä Japanin ympäristöministeri. Onnistuupa Rei suututtamaan epäjapanilaisella käytöksellään myös tokiolaiset sukulaisensa. Lainsuojaton ja pennitön Rei ryhtyy uhkayritykseen joka voi tietää makeaa voittoa, elinikäistä porttikieltoa Japaniin - tai pikaista kuolemaa. (takakansi)

Oli piristävää lukea pitkästä aikaa Rei Shimuran seikkailuja, mutta epähuomiossa hyppäsin sarjan seitsemännen kirjan ylitse, koska tämän kirjan takana ei ollut mainintaa kyseistä kirjasta - Rei Shimura ja helmenkalastaja. Siitä huolimatta tuntui kuin olisin lukenut vasta sitä edeltävän kirjan Rei Shimura, Samurain tyttären ja kirjan päähenkilöt tuntuivat ihanan tutuilta. Tässä kirjassa tehtiin myös historiaa, sillä Rei vanheni vihdoin ja viimein, ja hän täytti jo 30 vuotta. Onkin tuntunut hassulta lukea Rein seikkailuista joissa aika kulkee, mutta ikä pysyy muuttumattomana.

Pidin siitä, kun Rei oli palannut Japaniin ja tällä kertaa Sujata Massey perehtyi sekä japanilaiseen että Lähi-idän esineiden historiaan. Jostain kumman syystä dekkari tuntui tällä kertaa jäävän pinnalliseksi ja en saanut samaa kosketusta päähenkilöihin kuin aiemmin. Rei Shimura taifuunin silmässä on kuitenkin tuttuun Sujata Masseyn tyyliin hyvin viihdyttävä dekkari ja suosittelen sitä Rei Shimuran ystäville lämpimästi.