Alkuperäinen teos The Flower Master, ilmestynyt 1999. Suomennettu 2002, suomentaja Titta Leppämäki. Gummerus. (s. 327)

Amerikanjapanilainen Rei Shimura ei oikein tunnu löytävän paikkaansa Tokiossa. Poikaystävä Hugh Glendinning on kokonaan kadonnut tutkasta. Sama kohtalo uhkaa Rein antiikkiliikettä, joka vaivoin kitkuttaa päivästä toiseen. Tätinsä kehotuksesta Rei rupeaa opiskelemaan ikebanaa, japanilaisen kukkienasettelun jaloa taitoa. Ennen kuin ensimmäinen tunti on lopussa, opettaja on murhattu. Rein oma henki on veitsenterällä, Norie-tädistä puhumattakaan. Luurangot kolisevat kaapissa, mutta Rei, suvun musta lammas, ei pelkää raottaa perhesalaisuuksien ovea. (takakansi)

Järjestyksessään kolmas Rei Shimura -kirja, joka imaisi yhtä tehokkaasti mukaansa kuin sarjan toinen kirja. Masseyn kirjoja lukiessa tulee valtava kaipuu Japaniin ja halu opiskella japania sekä kulttuuria. Olisi ihana päästä itsekin Japaniin ja käydä jokaisessa kirjassa mainitussa paikassa, tosin osa niistä taitaa olla kuvitteellisia paikkoja.

En koskaan lakkaa ihmettelemästä, miten hyvin kirjailija osaa yllättää loppu ratkaisullaan tai päähenkilö törmää sattumalta n. 127 miljoonan asukkaan Tokiossa henkilöihin, jotka seikkailevat kirjassa. Hieman alkoi häiritsemään, miten Rei Shimura onnistuu olemaan aina 28-vuotias, vaikka ensimmäisen kirjan tapahtumista tämän kirjan mukaan alkaa olemaan jo pari vuotta. Onneksi se ei ole lukunautintoa pilaava seikka.

Suosittelen kirjaa hyvin lämpimästi perinteisistä dekkareista pitäville, joihin on sekoittunut ripaus nykyaikaa.