Ilmestynyt 2003. Diktaattori. (s. 107)

Vuorinen viskaa lukijansa jälleen mielipuolisia tyyppejä ja järkijättöisiä juonenkäänteitä pursuilevaan maailmaansa, keskelle suurta urbaania selviytymiskisaa, jonka järjestäjinä sekoilee kaksi pinttynyttä pilviveikkoa. Viimeinen Suuri Seikkailu järjestetään Kontulan ostarin liepeillä ja osallistujina on joukko varsin tavallisia suomalaisia...

Miten raittiit ja säädylliset kilpailijat selviytyvät piripäisten narkkareiden huumehouruissa ideoimista kisoista? Miten lähiömetsien erämaa ja Kontulan betonihelvetti muuttavat turvalliseen elämään tottunutta peruspulliaista? Kuka voittaa ja kenelle kellot soivat?

Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua ja luvassa aimo annos perseet reväyttävää huutotapponaurua Juha Vuorisen tapaan tarjoiltuna - raakana ja päin lärviä!

Juoppohullun päiväkirjoista tuttuun tyyliin myös Viimeisen Suuren Seikkailun on kuvittanut Keravan Kalervo Palsa, sarjakuvainraastaja Pastori Kärme. (takakansi)

Miten turvallisuuteen tottuneen täysraittiin luontoihmisen saa vapauttamaan itsensä? Se selviää kun tartut Juha Vuorisen Viimeiseen suureen seikkailuun ja antaudut täysin räävittömään tarinaan. Takaan että alapää huumoria ei tule puuttumaan ja en suosittele tätä tosikoille. Taidan olla hieman outo huumorintajultani, koska Juha Vuorisen huumori upposi minuun täysin. Vaikka olenkin vastakkaista sukupuolta.

Tämän suusta suuhun kiertävän "klassikkoteoksen" lukaisee äärimmäisen nopeasti vaikka vessareissulla - sen lyhyyden vuoksi.