Ilmestynyt 2004. Diktaattori. (s. 198)

Kristian Pesonen on Juoppohullun päiväkirjoista tuttu idioottimainen läskivuori. Mutta miten Kristianista tuli Kristian? Millainen lapsuus ja nuoruus on takana aivonsa tunkiolle dokanneella itkupillillä?

Kirjassa pikku-Kristian sinnittelee läpi absurdin hykerryttävän lapsuuden despoottimaisen isukkinsa varjossa, temmeltää finnilärvisenä teininä pitkin kylänraittia ja kasvaa siinä sivussa jonkinmoiseksi miehenaluksi... Tarina kertoo varsin toisenlaisesta Kristianista, erikoisesta lapsuudesta ja viattomista nuoruusvuosista. Luvassa on järjetöntä toimintaa ja perseenreväyttävän hauskoja tilanteita Vuorisen taattuun tyyliin, mutta myös nuoruuden muistoja, suurella rakkaudella. (takakansi)

Olen tainnut kasvaa yli Vuorisen huumorista, sillä kirjan huumori ei iskenyt minuun juuri ollenkaan. Muutaman hauskan kohdan löysin, joihin reagoin spontaanilla naurulla, mutta muuten Vuorisen huumori maistui puulta. Kirja oli tavallaan ihan hauska, mutta hauskuutta latisti Vuorisen liiallinen sarkasmi.

Oli kyllä mukava lukea Kristianin - itse asiassa Kristian on lempihahmoni koko Vuorisen tuotannosta - nuoruudesta ja mielelläni olisin lukenut enemmänkin. Nyt tuntui että kirja loppui kesken kaiken ja tarina jäi hieman vajavaiseksi.