Ilmestynyt 2007. Gummerus. (s. 236)

Kuukauden työ ja vuoden palkka. Se houkutti Pavel Vadajevia. Suomen euroilla saisi monta hyvää: uuden perämoottorin kalareissuille, kaunista vaatetta Ksenja-vaimolle ja jotain mukavaa Serjozha-pojallekkin. Pavel Vadajev eli Paavo Vatanen lähtee pimeälle työmatkalle Suomeen mutta katoaa. Perhe seuraa perässä etsimään isää, ja onneksi Helsingissä asuu myös sukulaismies Viktor Kärppä.

Monialayrittäjä Viktor Kärppä on tottunut ja pystyvä auttamaan. Mutta nyt Kärpän omankin perheen hoitamisessa ja bisneksissä olisi huolehdittavaa tarpeeksi. Lailliset urakat ovat tiukassa, ja lähin liikekumppani piilottelee Kärpän asunnoissa huumelastia.

Painetta lisää myös virkavalta, joka on ottanut harmaan talouden tutkinnan tosissaan. Vanha tuttu, ataripoliisi Teppo Korhonen seuraa turhan likeltä Kärpän puuhia - ja tyrkyttää neuvoja isänä ja miehenä olemisesta, kysymättä ja pyytämättä.

Isä, poika ja paha henki -romaanin letkeä ja humoristinen kerronta tempaa mukaansa.
(takakansi)

Aloitin väärästä päästä tämän Viktor Kärpän -sarjan eli tämä oli neljäs ilmestynyt kirja. Suosittelen lukemaan kronologisessa järjestyksessä, sillä kirjassa viitattiin useampaan otteeseen edellisiin kirjoihin.

Isä, poika ja paha henki on perinteinen "äijä"dekkari ja mieheni tästä kovasti tykkäsikin. Itse en tästä loppujen lopuksi välittänyt niin paljon ja osa huumorista meni minulta ohitse. Pidinkin enemmän MTV3:lla pyörineestä televisiosarjasta, joka perustuu näihin Viktor Kärppä -kirjoihin. Jotenkin näiden kirjojen äijähuumori upposi minuun paremmin näyteltynä versiona, kirjasta tuntui puuttuvan se sama särmä kuin näyttelijöistä, jotka toivat jotain omaa sarjan hahmoihin. Ihan luettava dekkari, mutta valitettavasti ei lukeutunut tällä kertaa suosikkikirjoihini.