Alkuperäinen teos Der fremde Gast, ilmestynyt 2005. Suomennettu 2006, suomentaja Petra Kakko. Perhemediat. (s. 495)

Eräänä heinäkuisena aamuna Rebecca Brandt päättää lopettaa elämänsä. Mikään ei auta nuorta leskeä toipumaan miehensä kuolemasta. Kuinka ollakaan, juuri tuona päivänä hän saa Etelä-Ranskassa sijaitsevaan huvilaansa odottamattomia vieraita: Maximilian Kemperin, hänen edesmenneen miehensä vanhan ystävän, jolla on mukanaan kaksi kyytiinsä liftannutta opiskelijaa, Inga ja Marius. Pian näiden saapumisen jälkeen Marius putoaa purjehdusreissulla myrskyssä veneestä ja katoaa jäljettömiin.

Samaan aikaan saksalaiset lehdet kertovat järkyttävästä rikoksesta: vanhempi pariskunta on murhattu raa'asti omassa talossaan. Ja poliisien vielä etsiessä kuumeisesti johtolankoja Rebecca tajuaa joutuneensa pääosaan petollisesti lavastetussa pelissä - ja samalla äärimmäiseen vaaraan. (takakansi)

Pitkästä aikaa löysin kirjan, joka imaisi heti ensimmäiseltä sivulta mukaansa ja sai pidettyä jännityksessä melkeinpä loppu metreille saakka. Kirja oli semmoinen, joka takuu varmasti saa kynnet lyhenemään ja sen lukemista ei malta lopettaa missään välissä. Taitavasti kirjoitettu psykologinen tarina, joka yllätti monta kertaa. Suosittelen tätä kirjaa ehdottomasti todella dekkarien ystäville.

Ainut, mikä harmittaa, on se ettei tältä kirjailijalta ole suomennettu enempää teoksia, C. Linkistä tuli ehdottomasti yksi suosikkikirjailijoistani.