Alkuperäinen teos THE BRIDE'S KIMONO, ilmestynyt 2001. Suomennettu 2004, suomentanut Titta Leppämäki. Gummerus. (s. 445)

REI SHIMURA on saanut elämänsä kannattavimman keikan: yksi Washingtonin maineikkaimmista aasialaisen taiteen museoista on kutsunut hänet pystyttämään näyttelyn ja luennoimaan japanilaisista kimonoista.

Rei saapuu Washingtoniin kimonot kainalossa ja seuranaan joukko miehenkipeitä japanilaisia virkanaisia. Samana iltana Rein huomaan uskottu arvokas morsiuskimono varastetaan, ja yksi japanilaisista löydetään murhattuna Rein passi somasti rinnallaan. Tämä on kuitenkin vasta alkua. Matka kotimaahan uhkaa jäädä Rein viimeiseksi reissuksi. (takakansi)

Järjestyksessään viides Rei Shimura -kirja, jonka ahmin melkein saman tien. Siitä huolimatta kirja oli mielestäni pettymys, sillä Rei ei tuttuun tapaansa yrittänytkään ratkaista kiihkeästi rikosta, vaan antoi toisten hoitaa homman melkeinpä kokonaan. Nyt keskityttiin enemmän Rein omaan henkilökohtaiseen elämään ja oli mukavaa, kun eräs tuttu hahmo palasi takaisin hänen elämäänsä. Muuten kirja itse oli tähän astisista Rei Shimuroista huonoin.

Oli jälleen mielenkiintoista lukea japanilaista historiaa, tällä kertaa kimonoista. Olenkin oppinut hyvin paljon Sujatan kirjojen avulla japanilaisesta kulttuurista ja tavoista. Ainoa, mikä jo ärsyttää melkoisesti, on se että Rei Shimura ei koskaan vanhene vaan on ikuisesti 28-vuotias ja vuodet vierivät kuitenkin eteen päin.